Urheilun taustapeili

Urheilu ja alkoholi

Saako täysi-ikäinen urheilija ottaa vappuna lasillisen? Miten alkoholi vaikuttaa urheilijaan? Voiko urheiluväki ratkaista suomalaisen alkoholipolitiikan ongelmat? Keskustelijoina ovat UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari, HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela ja Liikuntajärjestö VALO:n arvostuksesta ja resursseista vastaava johtaja Nelli Kuokka Toimittajana on Jouko Vuolle. - Ajankohtaista asiaa urheilusta Radio Suomessa maanantaisin klo 17.30.

Lähetykset

 • ma 29.4.2013 17.30 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Perinteisesti vanhan urheiluvuoden päättää ja uuden aloittaa Keski-Euroopan mäkiviikko. Niin nytkin, kahden viikon kuluttua. Suomen historia mäkiviikolla on loistelias. Urheilun taustapeilissä kokonaisvoittajista menneitä muistelevat nykyisen valmennuspäällikön Kari Yli-Anttilan rinnalla myös Veikko Kankkonen, Pentti Kokkonen ja Risto Laakkonen. Toimittaja on Mikko Hannula.

 • Tanssiurheilun eri lajit ovat tuoneet Suomelle tänä vuonna 14 arvokisamitalia. Mitalisade on jatkunut jo vuosia, mutta varsinkin perinteiset kilpatanssit kaipaavat nuoria harrastajia. Miten tanssin menestystarina saadaan jatkumaan myös tulevaisuudessa? Vastausta kysymykseen etsivät Maija Kauton johdolla Tanssiurheiluliiton puheenjohtaja Leena Liusvaara ja toimistopäällikkö Auli Korhonen.

 • Mika Ahola, Kari Tiainen, Juha Salminen sekä monet muut huippukuljettajat ovat totuttaneet suomalaiset kuulemaan endurosta menestystarinoita. Nyt on menossa sukupolvenvaihdos ja uudet nimet pyrkivät ottamaan paikkansa lajin huipulla. Urheilun taustapeilissä kuullaan nuoren Jesse Viljakaisen mietteitä kovan testipäivän jälkeen. Lajin tilaa ja olemusta ovat hänen kanssaan pohtimassa moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen sekä Vierumäen valmennuskeskuksen johtaja Ismo Hämäläinen.
  Lähetystä isännöi Jouko Vuolle

 • Maailmanmestari Matti Heikkinen kuulee ensimmäistä kertaa maastohiihtouransa kohokohdat radioselostuksina - ja valitsee omatkin suosikkinsa arkistosta. Talven tavoite on MM-Falun. Heikkinen iloitsee edelleen maajoukkuekavereidensa viime talvisesta pariviestin olympiavoitosta. Erityisesti pitkäaikaisen kämppäkaverin Sami Jauhojärven saama palkinto pitkästä työstään lämmittää. Kehut Urheilun taustapeilissä saa myös Iivo Niskanen. Heikkinen kertoo myös, mitä hiihtoura maksaa - alkuvaiheessa 23 800 euroa vuodessa. Toimittajana Mikko Hannula.

 • Vuosi sitten painin asema olympialaisissa joutui vaakalaudalle. Paini kuitenkin jatkaa, mutta entistä tiukemmin ehdoin. Yltävätkö mainiosti ennen menestyneet suomalaiset jatkossakin vielä mukaan olympiamatolle? Painin tilannetta ennen Rion kisoja pohditaan Urheilun taustapeilissä päävalmentaja Juha Lappalaisen johdolla. Mukana myös urheilijat Rami Hietaniemi ja Timo Kallio sekä tukku muita tuttuja painiääniä. Toimittaja on Mikko Hannula.

Näytä lisää

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Onko liikunta kuntalaiselle kuuluva peruspalvelu? Voiko lisääntyvä kaupallinen tarjonta vaarantaa vähempiosaisten urheiluharrastuksen ja käykö niin, että toimenpiteet ja avustukset kohdistuvat muutenkin liikkuviin? Mitä kuntauudistuksen tulisi tarkoittaa liikunnan kannalta? Jouko Vuolteen vieraana on Turun liikuntajohtaja Arto Sinkkonen. - Ajankohtaista asiaa urheilusta Radio Suomessa maanantaisin klo 17.30.

 • Miksi kehitysmaihin tulisi viedä liikuntaa, kun ruoasta, lääkkeistä ja oppikirjoistakin on pulaa? Onko mahdollista golfata naiselle ammatti? Liikunnan kehitysyhteistyöstä keskustelevat vuoden urheilukulttuuriteosta Urheikugaalassa palkittu Liike ry:n toiminnanjohtaja Ari Koivu ja Golfliiton viestintäjohtaja Kalle Virtapohja. Lähetystä isännöi Jouko Vuolle. - Ajankohtaista asiaa urheilusta Radio Suomessa maanantaisin klo 17.30.

 • Miksi urheilun ympärillä on paljon erilaista tilastotietoa tarjolla? Kuinka tilastoja hyödynnetään urheiluvedonlyönninssä? Keskustelemassa jääkiekon SM-liigan tilastovastaava Erkki Loikkanen, Koripalloliiton viestintä- ja kehityspäällikkö Mika Mäkelä, sekä Veikkauksen urheilupelien tuoteryhmäpäällikkö Juha-Matti Mäkilä. Urhelun taustapeiliä isännöi Sammy Väisänen.

 • Ajankohtaista asiaa urheilusta Radio Suomessa maanantaisin klo 17.30.

 • Miten omaehtoista suomalaista terveys-, kunto- ja virkistysliikuntaa tulisi kehittää? Pitäisikö käynnistää huippu-urheilun muutosryhmän (HuMu) kaltainen liikunnan muutosryhmä arvioimaan sisältöjä, toimintapoja sekä rakenteita ja kulkisiko urheilijanpolun rinnalla jatkossa myös hyvin merkitty liikkujan polku? Urheilun taustapeilin vieraina ovat Kuntoliikuntaliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Juha Rehula ja Suomen Ladun puheenjohtaja, Kevan varatoimitusjohtaja Pekka Alanen. Lähetystä isännöi Jouko Vuolle.

 • Ajankohtaista asiaa urheilusta Radio Suomessa maanantaisin klo 17.30.

Näytä lisää

Vanhan Areenan löydät vielä

Muualla Yle.fi:ssä